איך לקחת גלולות באופן נכון?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/11/2023 | 13:04 | מאת: אנונימי

שלום ד״ר, אני בת 18 ובמשך כמעט שנה אני לוקחת גלולות מסוג אסטל, בגלל שיעור יתר ואקנה. עד עכשיו נטלתי את הגלולות לפי מה שאמרה לי הרופאה- אם סיימתי את החפיסה ביום שישי אז ביום שישי לאחר מכן אני צריכה להתחיל את החפיסה השנייה. השבוע פתחתי את העלון של התרופה וכתוב משהו אחר , כתוב שאם סיימתי ביום שישי עליי להתחיל את החפיסה השנייה ביום שבת. דיברתי עם הרופאה שלי והיא עדיין טענה שמה שהיא אומרת זה בסדר ואין צורך לשנות. השאלה שלי היא האם זה בסדר לפי הידע שלך לקחת כך את הגלולות ואם זה מגן מפני הריון בצורה הזאת? תודה מראש על העזרה

אסטל היא גלולה משולבת של 21 ימים הפסקה של 7 ימים. ואז מחדשים נטילה…כמו כל גלולה של 21 ימים. לא נכנסת איתך לשישי שבת קחי מתי שבא לך פשוט תסיימי חפיסה 0, 7 ימים ללא נטילה ואז לחדש! מה שאת מתארת כנראה שלקחת יום לפני (שישי במקום שבת) ואז לא יקרה שום דבר. פשוט הקדמת ביום את כדיין מוגנת מפני הריון. בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון