הטרוזיגוטית לmthfr e1298c , לאחר 2 הפלות בשלבים מוקדמים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

05/11/2023 | 20:23 | מאת: מירי

שלום, נמצאתי הטרוזיגוטית לmthfr e1298c, לאחר 2 הפלות בשבוע 11 ו 7, רמת החומצה הפולית שלי בדם היתה בתחתית הסקאלה התקינה,אני לוקחת מזה חצי שנה 800 מק"ג מתיל פולאט (למרות שנאמר לי לקחת 5 מ"ג חומצה פולית באופן קבוע ליתר ביטחון חצי שנה לפני הריון ובהריון) התוצאת בדיקת דם חוזרת לחומצה פולית לאחר חצי שנה נמצאה על גבול הגבוה, האם יש באמת צורך לקחת את הכמות העצומה של החומצה הפולית של ה5 מ"ג אם היא נמצאת אצלי בדם בריכוז כלכך גבוה אחרי 800 מק"ג בלבד לאחר חצי שנה? (בנוסף אמרו לי לקחת אספירין בהריון ליתר ביטחון כי זה גורם סיכון) אני חוששת רק בעניין הכמויות של החומצה הפולית..מה דעתכם על העניין? (בנוסף נמצאתי חיובית לANA IFA עם רמת נוגדנים עצמיים בדם בצורה מועטה שאומרים לי עליה שאין לזה משמעות קלינית על ההפלות) אשמח לחוות דעת נוספת לכל העניין.

יכולה להמשיך עם מינון של 800 מק"ג חומצה פולית. זה מספק ואין צורך במינון מוגבר מעבר לכך. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון