לפי הבנתי בארץ אין אף בדיקה לפאפילומה אוראלית, אלא רק לואגינלית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

23/08/2023 | 11:26 | מאת: אנה

אולם כשהלכתי לדוקטור שרגא וקסלר להפתעתי היתה לו בדיקה כזו. בנוסף הוא ביצע לי אותה הבדיקה גם באיבר המין, בדיקה שהגניקולוג האישי שלי אמר שלא מקובלת באיגוד הגניקולוגים ולא על ידי משרד הבריאות דוקטור שרגא וקסלר טוען שהבדיקה שלו מוצאת את הוירוס החל מתא אחד ולא החל מ20 תאים כמו בקופת חולים. עכשיו כל גניקולוג מהקופה שדיברתי איתו על זה אמר שהוא נוכל ולהתרחק. אבל אני נשארתי במצב שאני לא יכולה לגעת באף אדם ומפחדת להדביק בגלל כל הזנים הרבים שדוקטור שרגא וקסלר מצא אצלי. רציתי הסבר מדוע הבדיקה שלו מוצאת החל מתא אחד לעומת הבדיקות של בתי החולים, והוא לא מתן הסבר, כי שיחת הסבר איתו עולה 1200 שקל אחרי שגם ככה שילמתי סכום מוגזם על הבדיקה שתהרוס לי את החיים. אני לא יודעת אם הוא נוכל או אם יש בו אמת, כי כל הבדיקות שעשיתי במסגרת משרד הבריאות יצאו תקינות, אבל הוא אומר שהבדיקה שלו יותר טובה. מה עלי לעשות?

שלום רוב האוכלוסיה בעולם נשאית ויורס פפילומה מכל מיני זנים.יש צורך בבדיקת סקר במשטח צוואר הרחם כי שם יש איזור שתחת הפשעה של נגיף ושינויים שהוא עלול לגרום לסרטן צוואר הרחם. מבחינת איזור אורלי בדרך הכלל אין צורך בבדיקת סקר וזה תלוי מאוד בסימפטומים. באופן כללי הייתי מציע לך לפנות לרופא אף אוזן גרון אולי ניתן לקבל ממנו מענה לגבי צורך בבדיקה PCR נוספת ומה משמעותה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון