האם יכולים לחייב בבדיקה לפני נתינת מרשם לגלולות?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/08/2023 | 15:42 | מאת: אנונימית

האם יכולים לחייב אותי לעבור בדיקה גניקולוגית לפני שירשמו מרשם לגלולות? נשמע לי לא הגיוני שיכולים למנוע ממני להגן על עצמי מהריון לא רצוי ולחייב בבדיקה גם אם אינני מעוניינת. אבל לדעתי קראתי שלרוב לא נותנים אם לא מבצעים בדיקה - אודה להבהרה. תודה

היי. לפני נטילה כל תרופה יש צורך בהערכה רפואית שכולל אנמנזה ( שעלות על סיפור אישי משפחתי סימפטומים) בדיקה גופנית ובדיקות עזר במידה הצורך. לפני נטילת גלולות גם יש צורך בהערכה כזאת. גלולה יכולה להביא אותך למצב מסוכן ובלטי הפיך ולכן, כן ! יש צורך בפגישה עם רופא ובדיקה פיזיקאלית וגם לפעמים בדיקות הדמיה או מעבדה לפי המלצות של קופא המטפל.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון