בת 51.5 - לקראת הוצאת התקן "מירנה"

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

11/08/2023 | 16:13 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 51, בריאה בדר"כ. ב 10 השנים האחרונות החלפתי פעמיים התקן "מירנה". מהרגע שהוכנס ההתקן הראשון, בגיל 41, הפסיק אצלי המחזור החודשי. כעת אני בשלב שצריך להוציא את ההתקן ומתלבטת אם לשים חדש או להיות בלי, בהנחה שאני כבר לא יכולה להיכנס להריון בגילי. בינתיים אינני סובלת מתופעות אופייניות של גיל המעבר, מלבד תקופה קצרה שהיו לי גלי חום אך זה חלף מעצמו ללא כל טיפול. הייתי מאד רוצה להיות בלי התקן בגופי ולא לקחת הורמונים במיוחד לאחר אחרי שנים רבות של שימוש באמצעי מניעה , גם גלולות. אשמח לדעת מה ההמלצה בגילי? תודה

היי דנה. בישראל יש אישור של השמת התקן ל 7 שנים, הייתי ממליצה להשלים את התקופה הזאת ורק אז הוצאת התקן.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון