נטילת גלולות יאז פלוס ווסת מאחרת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/08/2023 | 18:03 | מאת: אנונימי

היי אני לוקחת גלולות יאז פלוס 5 חודשים בערך. עד כה הייתי מקבלת את הווסת סמוך לשעת נטילת הגלולה הלבנה האחרונה בחפיסה. היום נטלתי את הגלולה הלבנה האחרונה בחפיסה אך טרם קיבלתי את הווסת. קיימתי יחסים עם חדירה לפני 8 ימים. נטלתי את כל הגלולות בחפיסה זו בזמן בוודאות החודש לא שלשלתי או הקאתי. אני כן מרגישה נפיחוצ בבטן התחתונה ואי נוחות וגם כאבי ראש קלים שיש לי בדרך כלל לפני ווסת. האם עליי לחשוש? האם עליי לבצע בידקת היריון? או שזה מצב שיכול לקרות? מחר אני אמורה חהתחיל חפיסה חדשה, האם להתחיל אותה? אם כן, האם תחילת החפיסה החדשה ימנע מהווסת להגיע לגמרי

היי. יכול להיות תופעה של הגלולות, בכל מקרה ממליצה לך להשלים בדיקת הריון, ולהתחיל גלולות כרגיל

05/10/2023 | 23:47 | מאת: אנונימי

שלום דר אני נוטלת גלולות יאז פלוס תקופה. סדרך כלל אני מקבלת את הווסת בגלולה הלבנה האחרונה בחפיסה. החודש נטלתי את כל הגלולןת בזמן, לא פספסתי או הקאתי או שלשלתי או איחרתי בזמן נטילתן היום הייתי אמורה לקבל את הווסת והיה לי במהלך היום דימום קל שהפסיק.קרה לי כבר כך שביום הראשון של הווסת הדימום שלי היה קל ממש ובימים הבאים היה טיפה יותר, לפני שני מחזורים. האם עליי להילחץ? האם לבצע בדיקה ביתית להיריון והיא תהיה אמינה וודאית? האם להמשיך ליטול את החפיסה הבאה של הגלולות? תודה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון