דחוף! נטילת ראוקוטן כ- 5 ימים בשבוע החמישי להיריון בטעות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

17/07/2023 | 23:42 | מאת: נטילת ראוקוטן כ- 5 ימים בשבוע 5 להיריון בטעות

שלום. גיליתי שאני בשבוע תחילת חמישי להריון, נטלתי 5 ימים- 30 מ״ג ראקוטן , כמובן שנזכרתי שהתרופה אסורה בהיריון וטרטוגנית לעובר. (נטלתי לפני חצי שנה ולכן נשארו לי כמה כדורים). באם בזמן כזה קצר של נטילת התרופה ובמינון לעיל, יש סיכוי סביר/גבוה/קטן ממש שפגעתי בהתפתחות העובר והוא יהיה חלילה עם מום מולד, מהם ההשלכות והאם קריטיות? איזה בדיקות עלי לעבור? יש לי תור לגינקולוג בקרוב אך אני מאוד מפחדת וחוששת. אנא תיהיו כנים.

נטילת רוקוטאן אכן מסוכנת עם פונציאל לפגיעה משמעותית לעובר בתחילת הריון. ברוב המקרים מומלץ לפנות למרכז טרטולוגי ברמ"ם ולעצרי ברוב המקרים ממליצים לפנות וועדה להפסקת הריון

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון