סתירה בין גודל זקיק לרירית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

11/07/2023 | 10:50 | מאת: ב

שלום ד"ר, אני בת 31, ברקע שחלות פוליציסטיות, ווסת לא סדירה (כל 40-50 יום, כשהאחרונה ב13.6), 2 הריונות ספונטניים, וכעת מנסה להרות שוב. הייתי אצל רופאת הנשים ב4.7 לבדיקה שגרתית ובאולטרסאונד היא ראתה זקיק בגודל 22 מ"מ ורירית רחם דקה. היא אמרה שכנראה הביוץ מתקרב ושאנסה לקיים יחסים יום כן יום לא. זכור לי שעל מנת שייקלט הריון הרירית צריכה להיות עבה. כמה שאלות בעקבות כך: האם ידוע תוך כמה זמן בערך מזיהוי הזקיק, יתרחש הביוץ? תוהה מתי לצפות למחזור/לבדוק הריוו. האם בזמן זה, עד שיתרחש הביוץ, הרירית יכולה להתעבות בהתאם? האם רירית דקה (בנסיבות שרשמתי), יכולה להשפיע על השלב של קליטת ההריון? תודה רבה!

היי. לגבי הביעוץ, הניתונים לא מדויקים ולכן קשה לתת תשובה , אבל אנחנו יודעים שהביעוץ מתחיל שהזקיק מגיע ל 22-24ֶממ, למעקב צקיקים יש צורך גם בבדיקה דם שיכולה לתת לנו פרטים חשובים מאוד. לגבי הרירית… מה זה רירית דקה? 2 ממ או 7-8 ממ? לרירית הרחם יש חשיבות גדולה בתהליכי כניסה להריון, ממליצה לפנות למעקב זקיקים מסודר ע״י רופא פריון .

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון