פרופיל הורמונלי שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/07/2023 | 16:35 | מאת: שני

שלום, אני בת 34 ומאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטיות. עשיתי פרופיל הורמונלי ביום ה 4 למחזור, אבל מהמעט שקראתי, לא ראיתי יותר מדי סממנים לתסמונת. האם הפרופיל תואם לשחלות פוליציסטיות? האם הוא תקין? 126 pmol/L ESTRADIOL (E-2) 2.73 nmol/L 17-OH-PROGESTERONE 1.497 mIU/L TSH 4.0 pmol/L T3- FREE 12.0 pmol/L T4- FREE 5.70 IU/L LH 6.60 IU/L FSH 182.3 mIU/L PROLACTIN 2> PROGESTERONE 0.50 nmol/L TESTOSTERONE- TOTAL 6.30 µmol/L DHEA SULPHATE 472 nmol/L CORTISOL-BLOOD תודה!

היי שני. אם מדובר על שחלה פוליציסטי- מדובר על מראה סונוגרפי ( באולטרסאונד) של השחלות. יש גם תסמונת שחלה פוליציסטי- יש גם מראה סונופרפי וגם תמונה קליני או מעבדתי. המחזורים שלך סדירים? את סובול מאקנה? שיעור יותר? גלוקוז גבוה? ממליצה לפנות לרופא נשים להערכה מסודרת?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון