צילום רחם

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/06/2023 | 10:41 | מאת: שיר

שלום, אני צריכה לעשות צילום רחם ההנחייה היא בימים 7-14 למחזור. כיוון שאני פוליציסטית, מאוד בעייתי לתזמן. האם ההנחייה היא בגלל הריון אפשרי או שיש שיקולים נוספים? אני ביום ה 21 למחזור, אתמול במעקב זקיקים ניראה שטרם בייצתי ויש לי עוד זמן. האם אפשרי לעשות צילום רחם במצב שכזה? תודה!

את צודקת שחשש שלנו כרופאי נשים לבצע צילום רחם לאישה בהריון התחלתי ולסכן אותו. לכן מקובל לבצע צילום לאחר וסת כדי לשלול הריון. אך ניתן גם לפנות לרופא משפחה או רופא נשים ולהוציא בדיקת דם לBHCG ובמידה ושלילי אין מניעה לבצע צילום רחם סמוך לתוצאה של הבדיקה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון