שרירנים ברחם ,ווסת כבד והרגשה כללית רע

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/06/2023 | 06:29 | מאת: אנה

שלום ד"ר, אני בת 36. לפני שנה וחצי גילו לי שרירנים ברחם ואני עושה אולטראסאונד כל חצי שנה לצורך מעקב.רופא אחד אמר לי אם אני לא רוצה עוד ילדים ךעשות כריתת רחם עדיף ואני מפחדת מאוד מניתוח. לפני חצי שנה התעוררתי בלילה עם זיעה קרה חולשה והרגשתי שעוד רגע מתעלפת.עשיתי בדיקות דם ויצא לי הרזל 26 והמוגלובין 14. אצלי תמיד הברזל היה תקין.לוקחת כדורי ברזל 5 חודשים והברזל שלי עלה אבל היום קמתי להתפנות בלילה ווכשקמתי יצא לי מלא דם על הפד ושוב הרגשתי רע והלכתי לשכב מהר. יכול להיות שבגלל שיוצא לי כמות גדוךה של דם בבת אחד זה גורם להרגשה רע? יכול חהיות שהלחץ דם היה נמוך? מה את ממליצה לקחת על מנת לעזור לדימום החזק. תודה רבה

היי אנה. לרחם שריריני יש אופציות שונות לטיפול למניעת דימום. טיפול הורמנלי, התקן תוך רחמי , סונר בעוצמת גבוה, כריתת שרירינים ב היסטרוסקופיה , כריתת שרירין בודד או כריתת רחם) הכל תלוי בסוג השריר ימים גודל של הרחם ומצב רפאוי. יש לנו בהלל יפה מרפאת שרירנים מעולה, ממליצה לפנות ליעוץ מסודר. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון