ממצא ציסטי בשחלה בבדיקה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

06/06/2023 | 21:55 | מאת: אסתר

היי, בת 30 רווקה ללא ילדים בבדיקת אולטרסאונד שגרתית עקב מעקב אחרי שרירן נכתב לי כך: צמוד לשחלה נצפה ממצא ציסטי צלול ומאורך עם מחיצה 9*19 ממ אשמח לדעת מה זה אומר, הרופא זרקה משהו על זה שזה שחוסם חצוצרה ושלחה אותי לאיזשהו בדיקת דם, לא הבנתי ממה כלום האם יש מקום לדאגה? האם זה משהו שיכול לפגוע בפריון? ואם כן האם יש דרך לטפל?

אם זה ממקור שחלתי רוב הסיכוי שזה ייעלם בבדיקות הבאות. אם זה ממקור חצוצרתי ייתכן ומדובר בהידרוסלפינקס ואז יש מקום לצילום רחם

07/06/2023 | 19:30 | מאת: אסתר

תודה על המענה, יכול להיות גם ממקור שחלתי אם זה צמוד לשחלה ולא בשללה עצמה?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון