שואלת שוב - מניעת מחזור ע"י נטילת גלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

29/03/2023 | 19:13 | מאת: גלי

שלום, אני בת 42 אם לשמונה ילדים. לא מתכננת עוד. רציתי להפסיק את המחזור וגם הצלחתי ע"י לקיחת 2 גלולות דיאמילה כל יום (כבר כמעט למעלה משנה שלא קיבלתי מחזור) האם הדבר יכול להזיק לי? ואם עלול להיגרם נזק, מהו? פשוט מישהי הלחיצה אותי שזה מסוכן ואני רוצה לדעת מה לעשות. אבל מצד שני יש גם זריקות למניעת הריון שמלכתחילה לוקחים אותם לתקופה של שנה+ אז לא מסתדר לי עניין הסכנה. אודה לתשובה מהירה.

היי גלי. המינון הרגיל של דיאמילה זה כדור אחד ביום. לפעמים למניעת הכתמות נותנים 2ֶכדורים בתקופה קצרה. אני ממליצה לך לקבוע תור לרופא נשים ולעשות סדר בטיפול.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון