גלולות ונטייה לקרישיות יתר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/03/2023 | 15:59 | מאת: חסוי

שלום רב, בת 26, התגלתה נטייה לקרישיות יתר (מסוג אפלה), נוטלת 100 מ"ג אספירין מדי יום + זריקת קלקסן בטיסות ממושכות. במעקב המטולוג וראומטולוג. סובלת מכאבי מחזור קשים המשבשים את השגרה, רופאת נשים העלתה חשד לאנדומטריוזיס עקב תסמינים נוספים. מהו הטיפול המוצע במקרה הנ"ל? הדעות של הרופאים היו חלוקות לגבי שימוש בגלולות המכילות הורמון פרוגסטרון בלבד. אשמח לעצתך, תודה רבה.

17/03/2023 | 09:26 | מאת: ד"ר תומר בר-נוי

שלום וברכה לפי הנתונים שהצגת לא אמורה להיות בעיה ליטול גלולות עם פרוגסטרון בלבד. כיוון שאת נמצאת במעקב המטולוגי - זהו הגורם המוסמך להתייעץ איתו בנושא.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון