אנדומיטריוזיס שמתחיל בגיל 45?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/03/2023 | 12:54 | מאת: דנה

שלום, בת 45, חודשיים עם מירנה ומתקשה להסתגל וסובלת מידי פעם מכאבים בבטן תחתונה, בחילות כמעט כל יום ודימום קל אך רציף ומחזור כל שבועיים וחצי. בביקורת אצל הרופא אמר לי בבדיקה שיש לי אנדומטריוזיס. לא ברור לי איך פתאום זה הופיע? האם זה דבר שיכול להתחיל בגיל 45? איך רואים את זה? אני די מודאגת ומבולבלת ולא יודעת מה צריכה לעשות עכשיו. תודה

12/03/2023 | 15:45 | מאת: ד"ר תומר בר-נוי

שלום וברכה. אנדומטריוזיס יכול להופיע ולהפך לתסמיני בכל גיל בחיים, ישנם מומחים בתחום השאלה היא קודם לכן במה הוא בא לידי ביטוי ומפריע. אין קשר בהכרח לדימום עם המירנה והוא צפוי לרוב לחלוף לאחר מספר חודשים עם מירנה. אם עדיין ממשיכים התסמינים מומלץ לשקול להחליף התקן.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון