מדבקות אוורה ודימום אחרי יחסים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/02/2023 | 17:18 | מאת: ענת

חזרתי להשתמש שוב במדבקות אוורה אחרי תקופה שלא בשימוש בעבר לא היו לי ״תופעות לוואי״ מהמדבקה. כרגע אני במדבקה השלישית האחרונה לפני ההפסקה אתמול קיימתי יחסים וכמה שעות אחרי גם למחרת היה לי ממש מעט דימום לא אדום טרי. לפני שבוע קיבלתי תוצאות שאני חיובית לוירוס הפפילומה אך ללא שינויים בצוואר הרחם. אני חוששת שהדימום הוא ממקור הזה ולא כתוצאה משינויים הורמונליים מהמדבקה. חשוב לציין שהרופאה שלי לא שלחה אותי לקולפוסקופיה כיוון שאין שינויים בצוואר הרחם. מה עלי לעשות? האם בכל זאת לבקש הפניה לקולפוסקופיה?

היי ענת , ממליצה לפנות לרופא שלך לקבל הפניה לקולפוסקופיה,נכון להיום כל דימום ביחסי מין מחייבת בדיקה קולפוסקופיה ללא קשר לבדיקת פאפ.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון