שיבוש במחזור החודשי - מה משמעותו?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/02/2023 | 19:33 | מאת: שאלה

בת 40, בריאה, לקראת IVF. בדיקות תקינות, כולל פרופיל הורמונלי, פאפ ו-US. הפרופיל מלפני כ-9 חודשים, השאר מלפני כ-5 חודשים. עד כה ללא בעיות אבל מחזור אחרון ממושך עם דימום כבד מאוד, ושבועיים אחרי יש הכתמה ודימום שוב. עד כה דחיתי את תחילת ההזרקות לקראת התהליך מסיבות שונות, כולל הצטננות כבדה שאחריה עוד מחלת חום וצינון עוד יותר כבד. מודאגת מהמחזור וההכתמה - האם אני לקראת גיל מעבר? היתכן שקשור לוירוסים? או ללחץ הנפשי הכבד מאוד שאני נמצאת בו? האם סימן שסיכויי ההיקלטות לא גבוהים? תודה

דימום לא סדיר יכול להיות מסיבות מרובות , דיספונקציונלי (הורמונלי), ציסטה, פוליפ ברחם… על מנת לדעת מה הרזרבה השחלתית שלך כדאי לבצע בדיקת גם ל AMH

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון