היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/01/2023 | 14:16 | מאת: מודאגת

שלום רב, בת 33 אם ל2 (לידות רגילות תקינות) כשנה מנסה להכנס להריון שלישי. רופא מטפל שלח אותי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית עם הזרקת חומר. החומר לא נראה בחצוצרות כלל, בנוסף נצפו הדבקויות במרכז חלל הרחם ופונדוס. חשוב לציין שהמחזור תקין לגמרי (מעט מוגבר בכמות מבעבר) יש ביוץ ומחזור מאד מדויקים בתאריכים. בהריון הראשון הוציאו ידנית שאריות אך לאחר מכן נקלטתי שוב בלי בעיה. לפני כחצי שנה עברתי כריתת פוליפ במעי אשר הובילה לדימום מאד חזק צניחה קיצונית ההמוגלובין ומתן מנות דם. האם זאת יכולה להיות הסיבה להדבקויות ברחם? / הוצאתי התקן לא הורמונלי והיה קצת קשה לרופא להוציא אותו בסוף הצליח? האם זאת יכולה להיות הסיבה? א. האם לאחר תוצאות אלו עדיין יש סיכוי להשיג הריון טבעי,? ב. הרופא שבדק נתן הפנייה להיסטרוסקופיה ניתוחית. האם שווה ללכת ישירות לניתוחית או לחזור לרופא המטפל ואולי יש דרך אחרת לטפל בי? תודה רבה

היי . 1. כריתת פוליפ במעי לא יכול להסביר את ההדבקויות ברחם. 2. דלקות , פעולות וכל מיני אירועים בחלל הרחם כן. 3 הדבקויות בחלל הרחם יכולים להסביר את האי-פריון ולכן אם נצפותו הדבקויות בחלל הרחם באישה סובלת מאי-פריון יש המלצה לכריתתם. ממליצה לפנות להיסטרוסקופיה ניתוחית כפי הרופא שלך ממליץ . בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון