סיבוך רציני עם הגלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/12/2022 | 18:15 | מאת: מסכנה

היי, רציתי לשנות את היום של קבלת המחזור עם יאז פלוס כי לא רציתי לקבל בימי רביעי לפני סופש, אז לא לקחתי את הגלולות הלבנות בחפיסה וישר התחלתי אחת חדשה. מהחדשה לקחתי 13 גלולות ואז לקחתי 4 לבנות ואז התחלתי מחדש לגמרי חפיסה חדשה מ1. עשיתי את זה כי אין בצבא אף רופא נורמלי שהסביר לי במורה מובנת. 1- מה שעשיתי מסוכן ופוגע בהגנה? 2-אני עדיין מקבלת בימי שלישי איך לשנות את זה לראשון מבלי לסכן את עצמי עוד יותר? 3- אני מדממת כבר יותר משבוע ויש לי הפרשות ממש מוזרות עם צבע וריח לא טובים זה נורמלי?

הדימום נובע מנטילת גלולות באופן לא מסודר, אם את רוצה לדלג על ווסת את צריכה פשוט לדלג על ארבעה הכדורים הלבנים האחרונים. ברגע שאת מפסיקה גלולות תוך 2-3 ימים תקבלי מחזור. צריך להיזהר בתקופה זו באמצעי מניעה נוסף כי לא בטוח שטת מוגנת. לגבי הפרשות מוזרות צריך להיבדק זה לא קשור לגלולות.

בנוסף לנ״ל צריך בדיקת הריון בגלל הדימומים.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון