דימום קל יומיים לפני וסת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/12/2022 | 02:58 | מאת: סיגל

שלום. בת 30. שמתי לב שבשלושת החודשים האחרונים, יומיים לפני הוסת מתחיל אצלי דימום ממש עדין, כזה שרואים רק בניגוב. לא קרה לי אף פעם לפני כן. יצא לי לשאול חברה והיא אומרת שגם לה זה קרה וטענה שזה מהקורונה. עם כל הכבוד לחברה, היא לא רופא/ה והייתי רוצה לדעת האם זה משהו חריג? *אם זה רלוונטי, לפני כשנתיים-פאפ חיובי לזן 82, קולפו'+ ביופסיה, תקין. ולפני 9 חודשים עשיתי פאפ חוזר שחזר שלילי.

מומלץ בדיקת אולטרהסאונד לבדיקת רירית הרחם כולל פוליפ תוך רחמי או ציסטה שחלתית. כמו כן בדיקת פרופיל הורמונלי. אם הכל תקין ייתכן ומדובר באי ספיקת גופיף צהוב דהיינו ירידה ברמת הורמון הפרוגסטרון בשלב הלוטאלי.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון