שחלות פוליציסטיות ולטרוזול

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

24/12/2022 | 23:40 | מאת: ירדן

שלום! אני בת 33 ומתכננת הריון. בעקבות מחזורים ארוכים בשנה האחרונה ( 48 יום) אך סדירים, הרופא שלי קבע שנדבר בשחלות פוליציסטיות( על אף שבדיקת האולטרסאונד לא אופיינית לזה ). קיבלתי מרשם לטרוזול כדי להקדים את הביוץ ואני לוקחת כדור אחד ביום. אני כבר ביום ה 13 למחזור וביוץ לא ניראה באופק. מתי בד"כ מתרחש ביוץ עם לטרוזול? יכול להיות שזה פשוט לא משפיע עליי? האם יכול להיות שהאבחנה של השחלות הפוליציסטיות שגויה?( פרט למחזורים ארוכים אין עוד אינדיקציה....) תודה!

לצורך איבחון שחלות פוליציסטיות דרוש שני קריטריונים מתוך שלוש (קליני, מעבדתי וסונוגרפי) כך שייתכן ויש תסמונת שחלות פוליציסטיות גם ללא תמונה מתאימה, בכל אופן ניתן לקחת לטרוזול גם למי שאין תסמונת שחלות פוליצסטיות. לוקחים בד״כ שני כדורים ליום 5 מ״ג והביוץ מתרחש בד״כ כשבועיים אחרי.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון