הקשר בין tsh גבוה לבין גלולות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

13/12/2022 | 11:20 | מאת: ניקול

היי, כבר שנה אני לוקחת גלולות למניעת הריון (לקחתי יאז פלוס ולפני חודש עברתי לקלייר). בתוצאות של בדיקות הדם שלי יצא שרמת ה tsh גבוהה מערכי הנורמה, מצב שלא קרה לי לפני שהתחלתי לנטול את הגלולות. האם יש קשר בין שני הדברים? האם מעבר סוג הגלולות מיאז פלוס לקלייר יכול לשנות משהו?

שלום הגלולות לא אמורות להשפיע על רמת ה tsh גלולות למניעת הריון מכילות אסטרוגנים המעלים את הרמות הכוללות של הורמון בלוטת התריס בדם (TT4) מכיוון שהן גורמות להגברה בייצור החלבון הקושר את הורמון בלוטת התריס (Thyroid binding globulin) אבל רמות ההורמון החופשי בדם (FT4) לא משתנות ולא צפויה עליה ברמות ה-TSH.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון