מחזור שלא מגיע איך נכנסים להריון במצב הזה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

06/12/2022 | 14:34 | מאת: אביב

שלום, אני בת 34 עם 2 ילדים, אוטוטו בינואר 35. החל מה7 לנובמבר פסק המחזור שלי לחלוטין, לאחר תקופה של כמה חודשים טובים שהמחזור היה 18-21 יום. אפשר להגיד שהמחזור התחיל להתקצר ככה אחרי החיסון הרביעי של הקורונה עד שנעלם לחלוטין .באולטרסאונד יש זקיקים גדולים, הורמונים תקינים, אין משהו חריג. אנחנו מנסים להיכנס להריון ולא מצליחים אבל אני בטוח לא בהריון, עשיתי בדיקה. למה זה קורה אם הוסת נעלמה לחלוטין? זה מעולם לא קרה לי. בלוטת התריס שלי אגב תקינה והבדיקות דם תקינות. האם זה מסמל את תחילתו של גיל המעבר? כי קראתי שיש נשים שהגיל מעבר מתחיל אצלן מוקדם. מה התסמינים לטרום גיל המעבר? האם זה רק וסת שנפסקת או שרואים גם באולטרסאונד או בהורמונים חריגות? והאם אפשר להיכנס להרין בלי וסת? מה זה אומר שגם אין לי ביוץ עכשיו? תמיד כשאין וסת אין ביוץ? חייבת לציין שעד החיסון הרביעי של הקורונה המחזור היה סדיר ומעולם לא קרה שאפילו פספסתי חןדש של מחזור. האם במצב בו אין וסת אני לא יכולה להיכנס להריון? גם בדרך טבעית וגם בהפריה? מה לעשות עכשיו בשביל להיכנס להריון בלי וסת? , והאם יש תכשירים שאפשר להשתמש בשביל להחזיר את המחזור כמו הורמונים? האם זה שכיח שמחזור נעלם ולכמה זמן זה נורמלי שהוא נעלם? תודה.

המחזור פסק רק מה-7/11 כלומר רק מזה חודש ושבוע... זו לא הפסקה מוחלטת של הוסת ולא מחשיד לגיל המעבר אלא למחזור לא סדיר. במידה ומנסים להיכנס הריון מזה חצי שנה (או יותר) ממליצה לקבוע תור לרופא נשים / למרפאת פוריות להערכה מלאה כולל הפניה לבדיקות הדם הרלוונטיות וביצוע אולטראסאונד להערכת הסיבה למחזור הלא סדיר והתחלת טיפול במידת הצורך.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון