גרד בנרתיק ודם בניגוב

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

04/12/2022 | 20:15 | מאת: רוני

שלום, לפני בערך שישה ימים התחיל לי גירוד בנרתיק, לא מאוד חזק אבל כן מפריע. לאחר יומיים ראיתי על התחתונית טיפה דם. יום אחרי היה יותר דם בעת ניגוב אבל לא כמות גדולה בכלל. (דם טרי). אני לא יודעת אם זה קשור אבל לפני שלושה חודשים הרגשתי בליטות בצוואר ואולטרסאונד שעשיתי הראה שיש דיי הרבה בלוטות נפוחות אך הן תקינות (עשיתי אולטרסאונד חוזר לאחר חודש והן עדיין נפוחות אך תקינות). בנוסף, לאחר כאב גרון שנמשך שלושה ימים לפני כחודש ובמהלכו השקדים שלי התנפחו, השקדים עדיין נפוחים ועוד לא ירדו. רוצה רק לציין שאני בת 17 ועד היום הייתי עם מחזור תקין וקבוע והגרד התחיל כמה ימים לאחר שנגמר לי המחזור.

האם קיבלת אנטיבויטיקה סביב מחלות הגרון? בכל אופן, התיאור שלך של הגרד יכול להתאים לפטרת נרתיקית. שהינה מאוד שכיחה לאחר טיפול אנטיביוטי אבל גם יתכן בלי קשר. הדימום ככל הנראה משני לגרדושריטה קלה של העור/רירית. לא ניתן לקבוע בוודאות כמובן בלי להשלים בדיקה גינקולוגית. ממליצה לגשת לרופא/ת נשים ולהיבדק. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון