איחור במחזור אחרי אסטרופם ובדיקת הריון שלילית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

01/12/2022 | 20:41 | מאת: מירי

היי, אני בת 36 ואמא לשבעה ילדים בהריונות ספונטניים לחלוטין. כבר קרוב לשנתיים שאני מנסה להכנס להריון. לאחר הפסקת נטילת הגלולות חוויתי שיבושים הורמונליים, תקופה ארוכה שקבלתי מחזור כל 21 יום. אני אישה דתיה ושומרת נידה כך שלא יכולתי להכנס להריון בצורה כזו, ניסיתי טיפול חד פעמי באסטרופם שלא צלח, ואחרי תקופה ארוכה של התעסקות החלטתי להרפות, לאט לאט הרגשתי שהגוף שלי מתאזן ואכן המרווחים בין המחזורים התארכו. מצד שני, היו פעמים רבות דימומים בין וסתיים וכן בין המחזורים כאבי בטן תחתונה וגב כמו לפני מחזור. פנית י לרופאה אחרת והיא המליצה לקחת אסטרופם במשך שלושה חודשים, כדי שלא יהיו דימומים בין וסתיים וכן כדי למנוע את הכאבים. קבלתי מחזור אחרון לפני 34 יום, התחלתי לקחת אסטרופם ביום הרביעי למשך עשרה ימים, ואכן לא היום דימומים וגם לא כאבים. נכון להיום לא הגיע דימום כלל. עשיתי הבוקר בדיקת דם והיא יצאה שלילית. האם יכול להיות שהאסטרופם עבד כל כך טוב ודחה את הביוץ ובעקבותיו גם את המחזור הבא? ממתי העיכוב כבר לא תקין וצריך ללכת לבדוק מדוע יש עיכוב? והאם כשיגיע המחזור כדאי שאקח שוב אסטרופם או שכדאי להמנע? תודה!

אם נטלת אסטרופם לעשרה ימים אז צפוי שהביות ידחה בערך עשרה ימים - כך שאם המרווח הבין וסתי שלך הינו 28 יום באופן שגרתי - תצפוי שהפעם המחזור יגיעה לאחר כ-38 ימים. לגבי המשך טיפול באסטרופם - תלוי בך ותלוי כמה מפריע לך עניין הדימום הבין וסתי וכן אם מעוניינת או לא להיכנס להריון. ממליצה להתייעץ עם רופא מטפל. בהצלחה!!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון