דימום אחרי סיום המחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/11/2022 | 21:32 | מאת: אלמונית

הי דר.. בת 34..הסתיים לי המחזור לפני כשבועיים.. שלושה ימים אחרי הופיע דימום ליומיים בערך.. אחר כך הפסיק והיום הופיע שוב פעם דימום ( לא בהיר.. קצת דהוי.. ..( לא נראה שזה מחזור) ממה זה יכול להיות? האם יש צורך לבדוק אצל רופא נשים או שזה קורה לפעמים? יש סיבה לדאגה? האם יכול להיות שזה קשור לשינויים במבנה הפות? כי יש לי אטרופיה בשפתיים ואני גם עושה פיזיותרפיה לחיזוק איזור האגן, כי גם סבלתי בעבר מאבצסים בבלוטות הברטולין ( ואף הסירו לי אחת מהן) .. תודה

הי, דימום בין וסתי הינו תופעה ידועה ודי שכיחה. לרוב הסיבות הינן שפירות ולא מדאיגות. יכול להיות דימום קל סביב הביוץ (משני לישנוייםהורמונליים), יתכן בהחלט דימום קל משני לאטרופיה של רירית הנרתיק כך שינה רגישה יותר לשפשוף ופציעה. אך כמובן גם ישנן סיבות יותר נדירות ויותר מדאיגות כמו שינוי טרום סרטני או סרטני בצוואר הרחם ועוד. במידה ומדובר באירוע חד פעמי שאינו קשור בדימום מייד לאחר קיום יחסים, הרי שאין סיבה לדאגה. במידה והדימום הבין-וסתי חוזר על עצמו או שמדובר בדימום כבד או מייד לאחר קיום יחסים - מצריך בדיקה מסודרת אצל רופא נשים. בהצלחה!!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון