שאלה לגבי כניסה להיריון בעתיד כשאת נוטלת כדורים קבועים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

24/11/2022 | 05:32 | מאת: סול

היי דר אני נוטלת כדורי טגרטול בוקר וערב עקב 2 התקפי אפילפסייה שקרו לי בגיל 17 בלבד. כיום אני בת 32 ותחת מעקב נוירולוגי שנתי קבוע, וללא התקפים חוזרים. יש לציין שלמשפחתי המורחבת אין אפילפסייה ואני בגיל שנתיים חליתי בהרפס אינצפליטיס. רציתי לשאול כאשר ארצה להיכנס להיריון; האם במהלך ההיריון אפשר לנטול את הכדורים הקבועים שלי? האם זה לא יזיק לעובר? תודה רבה

היי. כל תרופה לאפילפסיה עלולה לגרום לנזק בעובר. יש צורך ביעוץ טרום הריון ע״י רופא מומחה הריון וסיכון וניורוליג להחליט המינון והטיפול המתאים. בנוסף יש להתחיל טיפול בחומצת פולית במינון גבוה לפחות 3 חודשים לפני כניסה להריון. נמליה לך לפנות ליעוץ מסודר.

29/11/2022 | 13:00 | מאת: סול

היי שוב תודה רבה על התגובה. רק מוודא- האם התכוונת שעליי לפנות לרופא נשים בעל מומחיות בהיריון בסיכון גבוה?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון