ניסיונות כניסה להריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/11/2022 | 15:57 | מאת: לינוי

שלום, אני בת 34 ובסוף ינואר אהיה בת 35. יש לי 2 ילדים בני 5 ושנתיים וחצי וכעת אנחנו רוצים עוד ילדים. אנחנו מנסים כבר שנה להרות והחודש הזה כבר עשיתי מעקב קפדני ללא הצלחה. השאלות הן כאלו- 1. האם תמיד בזמן הביוץ ערך ה-LH חייב להיוץ מעל 8? האם אם יש זקיק של 22.5 אבל רמת ההורמונים בטווח התקין אבל נמוכה, האם עדיין אפשר להיכנס להריון? להיכנס מעצם זה שיש זקיק בגודל מתאים כשכל החודש ההורמונים בטווח התקין הנמוך של הנורמה? 2. האם אם יש מחזור כל חודש תמיד יש גם ביוץ? או לא בהכרח? חייבת לציין שאין לי שחלות פוליציסטיות. 3. האם יכול להיות בגילי שלאישה יש מחזור אבל היא לא מבייצת כל חודש ולמה זה יכול לקרות? תודה

ייתכן LH גבוה ולא מופיע ביוץ בעקבות כך. זה שזקיק גדול לא בהכרח שהיה ביוץ, צריך לוודא שהביוץ התרחש. אם רמת פרוגסטרון נמוכה ייתכן מצב של אי ספיקת גופיף צהוב. בד״כ אם יש מחזור חודשי סדיר סימן שהיה ביוץ אבל לא בכל המצבים, ייתכן דימום בגלל שבירת רירית הרחם למשל שמופיעה לסירוגין ללא ביוץ… אומנם שהסיכוי שזה יהיה סדיר כל חודש הוא קטן

24/11/2022 | 09:36 | מאת: לינוי

ה- LH במקסימום הגיע ל6.2 החודש והבנתי שבמועד הביוץ הוא אמור להיות מעל 8? זה נכון או גם בערך כזה עם זקיקים גדולים אפשר להיכנס להריון? והפרוגסטרון נע בין 0.3-0.5 כל החודש. מה זה אומר? במצב כזה עדיין אפשר להיכנס להריון או שצריך רמת הורמונים מתאימה לביוץ? אז אם הפרוגסטרון בערך כזה במועד הביוץ המשוער והחודש לא טיפס זה אי ספיגת גופיף צהוב? זו תופעה שתהיה כל חודש? ולמה זה קורה ואיך מטפלים? תודה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון