הריון שבן הזוג אחרי כימותרפיה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/11/2022 | 14:31 | מאת: לי

היי, בן זוגי עבר לפני 3 חודשים טיפולי כימו וסיים אותם. האונקולוג אמר להמתין כחצי שנה עד כניסה להריון שבפועל נקלטתי בטעות. אשמח לדעת מה ההשלכות הידועות אם יש כאלה

15/11/2022 | 19:26 | מאת: ד"ר תומר בר-נוי

שלום וברכה. הסיבה שבגינה נתבקשת להמנע מהריון היא כיוון שחלק מהתרופות הניתנות בטיפול כימותרפי עוברות גם בנוזל הזרע וכמו כן יכולות להשפיע על העובר בשלביו הראשונים. כדאי להתייעץ עם מרכז טרטולוגי לגבי הסיכונים האפשריים בהתאם לתרופות הספציפיות שניתנו וכמו כן רמת הסיכון בהתאם למועד החשיפה. שיעבור בטוב.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון