פענוח תוצאות סיטי בטן

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

14/11/2022 | 07:57 | מאת: ענת

שלום עשיתי בדיקת סיטי בטן בהפרש של שנתיים: לפני שנתיים-רחם אינו מוגדל באספקט קדמי מרכזי של הפונדוס מודגם ממצא סגלגל מעט היפרדנסי בגודל 0.7 ס"מ-באבחנה מבדלת מיומה. בדיקה נוכחית-הרחם אינו מוגדל באגן שמאל הודגם תהליך סגלגל בקוטר 15*10מ"מ בעל תוכן שומני והאדרה היקפית טבעתית באבחנה מבדלת מיומה. מה זה אומר אשמח לקבל פענוח במילים פשוטות תודה.

15/11/2022 | 19:20 | מאת: ד"ר תומר בר-נוי

שלום וברכה. שני הפענוחים מדברים על ממצא שנקרא מיומה, מדובר בגידול שפיר (!!) של שריר הרחם, מעיין התעבות. הגודל המתואר הינו מינימלי ואין משמעות להבדלים בין הבדיקות. מומלץ להמשיך ולעקוב על ידי אולטראסרוד אצל הרופא המטפל.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון