איחור בעקבות אסטורפם

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/10/2022 | 15:49 | מאת: בת 21

שלום, אני מנסה להיקלט שנה וקצת… הייתי אצל רופאת נשים לאחר שהבנתי שאני מפספסת ביוץ, (בגלל שאני שומרת טהרה והמחזור שלי ארוך) הרופאה הביאה לי אסטרופם לקחת מהיום החמישי למשך 28 ימים פעם ביום, המחזור מאחר לי כבר בשלושה שבועות עשיתי בדיקות ביתות, בדיקות דם ואולטראסאונד ואין הריון כשסיפרתי לרופאת מיום לפני שבוע על הכדורים היא אמרה שהרופאה הקודמת לא הייתה אמורה להביא לי ל28 ימים ושזה יותר מידי אני רוצה לדעת מה קורה עם המחזור? האם זה תקין שהוא מאחר כל כך הרבה? ובאיזה אופן לקחת את הכדורים שתגיע הווסת?

הי, לא יודעת למה טרם קיבלת מחזור - הייתי מנסה לחכות עוד שבוע, משלימה עוד בדיקת הריון, ואם היא שלילית ועדיין אין מחזור - לפנות לרופא נשים לקבל טיפול להשראת הוסת (פרוברה למשל). לגבי טיפול באסטרופם לדחיית מחזור כדי שהביוץ ידחה ולא יהיה במסגרת הימים הנקיים - נהוג לבתחיל אסטרופם החל מיום 2 לוסת, פעמיים ביום, למשך כארבעה ימים. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון