חומצה בורית ופלוקנאזול

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/10/2022 | 18:17 | מאת: מאיה

עקב עקצוצים קלים בנרתיק והפרשה מעט יותר מהרגיל, אני מתחילה בנרות חומצה בורית. א. האם מספיק שאקח 10 נרות במקום 15 ב. תוך כמה זמן הנרתיק יתנקה לאחר הנר האחרון שאשים? ג. התחלתי אתמול כדורי פלוקנאזול. האם מיותר לשלב נרות?

16/10/2022 | 09:10 | מאת: ד"ר תומר בר-נוי

שלום וברכה נרות חומצה בורית ניתנים לטיפול בזנים מסויימים של פטרת. משך הטיפול הינו 14 ימים והקלה צפויה תו"כ הטיפול (הדבר משתנה מאדם לאדם). קיצור משך הטיפול עלול להפחית את היעילות כמובן. ניתן לשלב נטילת פלוקונאזול להגברת היעילות, אם כי הדבר לא נחשב כטיפול סטנדרטי.

16/10/2022 | 10:40 | מאת: מאיה

תודה. ובערך לאחר כמה זמן הנרתיק יתנקה מהנר האחרון?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון