שינויים במחזור החודשי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/09/2022 | 14:03 | מאת: הדר

שלום. אני נוטלת גלולות סרזט כבר חצי שנה. בנוסף גם קבותרים לפרולקטין גבוה. המחזור שלי מאז הסרזט אינו סדיר, ומגיע בין 30-50 ימים. שלשום התחלתי לקחת אלטרולט (תרופה נוגדת דיכאון טריציקלית) במינון מאוד נמוך 10 מ"ג לטיפול במעי רגיז. לאחר יום שלקחתי את הכדור הראשון התחיל לי דימום, 15 ימים לאחר הוסת האחרונה, דבר שהוא חריג אצלי. דימום כמו וסת אך בעיקר בניגוב. יש לי חור לרופאת נשים רק בעוד חודשיים. השאלה היא האם עלי להיחלץ ולהקדים את התור מחשש לבעיה קשה, אפילו סרטן, או שאין מה להילחץ ולהמתין חודשיים עד התור שלי? יש לציין שפאפ אחרון לפני שנה וחצי יצא שלילי. אני עם בן זוג קבוע כבר 12 שנה

סרזט גורם לעתים לדימומים בגלל רירית דקה כמו כן תרופות מסויימות שהן פסיכיאטריות עלולות לשנות פירוק גלולות וכן השפעתן. בכל אופן אם תבחין הריון שלילי והדימום קל ואינו מצריך התערבות או אינו גורם לירידה בהמוגלובין ניתן להמתין לתור בעוד חודש בלי בעיה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון