איך מטפלים בציסטה (אנדומטריומה)

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

31/08/2022 | 19:21 | מאת: פלונית

שלום יש לי ציסטה בשחלה השמאלית , הגניקולוגית שלי הביאה לי כדורי מניעת הריון , ואמרה שזה יעזור לטיפול בציסטה . האם זה נכון? אם אני אבחר שלא לקחת את הכדורים האם הציסטה עלולה לגדול? והאם יש אלטרנטיבה אחרת לכדורים? תודה רבה מראש :)

02/09/2022 | 08:24 | מאת: ד"ר תומר בר-נוי

שלום וברכה. יש מגוון רחב של סוגי ציסטות, ציסטות פשוטות מושפעות מהורמונים ועל כן משתנות ונעלמות לאורך הזמן, גלולות יכולות להשפיע עליהן ובעיקר למנוע הופעת ציסטות חדשות. כנראה שהרופא שלך התרשם שמדובר בציסטה מסוג כזה, אך קיימות ציסטות מסוגים אחרים שאינן מושפעות מגלולות. לגבי אנדומטריומה - התסמינים מושפעים מהורמונים ולכן ניתן לטפל על ידי גלולול, ישנם עוד טיפולים לרבות ניתוחיים אך כדאי להתחיל את הטיפול דווקא מהדברים הפשוטים לדוגמה גלולות.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון