אנטביוטיקה להליקובקטר והריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/08/2022 | 18:07 | מאת: סיו

היי, התחלתי טיפול להליקובקטר. אני לוקחת אנטביוטיקה (מוקסיפן, קארין, ונקסיום).אני אמורה לסיים את הטיפול 3 ימים אחרי הביוץ. אם אני נקלטת להריון יכולה להיווצר בעיה בגלל האנטביוטיקה?

29/08/2022 | 15:58 | מאת: ד"ר תומר בר-נוי

שלום. כעקרון מוקסיפן בטוח בהריון, נקסיום וקלארין אינם מומלצים, אך לא נחשבים בקטגוריה מוגברת לסיכון בתחילת הריון. אז עדיף שלא אבל כיוון שמדובר על הימים הראשוניים לאחר הביוץ נראה שאין בעיה. מידע נוסף ניתן למצוא במרכזי הטרטולוגיה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון