לקיחת ביופסיה ללא הודעה למטופלת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

07/08/2022 | 08:59 | מאת: אילנית

שלום רב, לפני מספר שבועות עברתי בדיקה גניקולוגית עקב גרד נרתיקי. במהלך הבדיקה הגניקולוג לקח ביופסיה קטנה וזאת מבלי ידיעתי. לאחר 3 שבועות התקשר לבשר לי כל טרם התקבלה תשובה. כששאלתי על מה הוא מדבר, השיב כי לקח דגימה לצורך מעמיקה יותר ואין מחובתו להודיע לי על ביצוע הביופסיה, שכן אין מחובתו להודיע. האם נכון ותקין הדבר? תודה מראש.

ככל הנראה הרופא ביצע משטח ואגינלי ולא ביופסיה. נהוג לידע את המטופל אודות הבדיקות הנלקחות על אף שלקיחת משטח מראה תמונה קלינית מהימנה יותר.RE: לקיחת ביופסיה ללא הודעה למטופלת (לת)

08/08/2022 | 10:25 | מאת: אילנית

הי ד״ר יסמין, תודה על המענה. זו בוודאות ביופסיה, ולא משטח. מעבר לנהוג, שאלתי האם גניקולוג מחוייב בחוק לעדכן פציינטית על לקיחת ביופסיה? תודה לך :)

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון