נטילה פומית מול נטילה וגינלית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/07/2022 | 14:52 | מאת: יעל

שלום רב, קיבלתי טיפול הורמונלי דפסטון ( שבמקורו ניתן בנטילה פומית), לנטילה דרך הנרתיק. שאלתי היא האם נטילה של הורמונים באופן כזה צפויה להפחית תופעות לוואי ( שאינן תופעות הקשורות למערכת העיכול כמו עייפות הפרעות שינה וכו) או שהספיגה לזרם הדם לאחר המסת התרופה בנרתיק, היא בסופו של דבר זהה לחלוטין ותתן את אותן תופעות לוואי? האם זה נחשב טיפול יותר מקומי? תודה מראש

אין כיום מספיק מידע מהימן על ספיגת דופסטון במתן וגינלי, הן מבחינת יעילות הטיפול בצורה שכזו והן מבחינת תופעות הלוואי הצפויות. אני ממליצה לוודא מול הרופא המטפל כי לא מדובר בטעות.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון