גלולות דיאמילה והשמנה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

14/07/2022 | 20:35 | מאת: אורי

האם גלולות מסוג מיני עלולות לגרום לעליה במשקל? והאם דבר זה חולף? אני מרגישה שאני כבר כמעט חצי שנה עם הגלולות ורק עליתי במשקל ואני מתאמנת ומנסה לאכול נכון וכלום לא זז.....ממש מתסכל, בעבר לא חשתי השמנה עם גלולות אחרות כמו מיקרולוט למשל

15/07/2022 | 16:42 | מאת: ד"ר דביר רדר

אורי שלום, גלולות המיני אשר מכילות פרוגסטרון מבצעות ספיחה של נוזל מכלי הדם אל המרווח הבין תאי ולכן יש תחושה של השמנה, עלייה במשקל, גדילה של השדיים ורגישות. יש הבדל בסוג הפרוגסטרון בדיאמילה ובמיקרולוט ולכן ייתכן שעם הדיאמילה את חשה תחושות אלו שעם המיקרולוט לא חשת בעבר. אם תפסיקי את הטיפול תופעת לוואי זו תחלוף. אם את מפסיקה את הטיפול בדיאמילה אני מציע להיוועץ עם רופא/ת הנשים שלך על התאמת אמצעי מניעה אחר.

30/07/2022 | 21:13 | מאת: אורי

האם זה קורה רק בתקופת הסתגלות וזה יכול לחלוף? או שזה המצב? וכמה ק"ג זה נורמאלי שזה עולה בגלל זה? תודה :)

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון