ממצאים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/07/2022 | 03:39 | מאת: הדר

בדיקה : "באגן משמאל הודגם ממצא ציסטי במקרם הטרוגני אקוגני-מטיל צל בגודל 55*45*58 מ"מ ובצמוד לו או חלק ממנו ממצא ציסטי צלול בגודל 38*26. הודגם מעט נוזל בסמוך לשחלה". שאלה-האם המקרה מחייב ניתוח? האם המקרה יכול להיות גורם לכאבי בטן מוגברים בווסת ולדימום מוגבר וכאבי בטן באופן כללי?? תודה

15/07/2022 | 16:31 | מאת: ד"ר דביר רדר

שלום הדר, לפי התיאור של הציסטה נראה שמדובר באנדומטריומה. לפי ההשאלה שלך על הכאבים בזמן הוסת אני משער שייתכן ואת סובלת מאנדומטריוזיס. הציסטה עצמה היא גדולה ויכולה לגרום לכאב רק מהלחץ שהיא יוצרת באגן. הייתי מציע להיבדק ולהתייעץ עם רופא מומחה אנדומטריוזיס בשאלה של ניתוח לא רק להסרת הציסטה אלא אולי גם להסרת נגעים נוספים שייתכן ונמצאים באגן.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון