כאבי מחזור קשים שגורמים לחוסר תפקוד

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

22/03/2022 | 20:59 | מאת: עדן

שלום תמיד סבלתי מכאבים מחזור קשים שכללו כאבי בטן חזקים וגם באיבר מין ו דימום מוגבר הקאות יציאות רבות בשירותים וחוסר תיאבון .הרגשה שהכאבים קשורים למערכת העיכול וחייבת להתפנות והקאות ורק לאחר מס' שעות יש קצת הקלה. מה שגורם לקושי לתפקד .האם תסמינים האלה קשורים למחלת אנדומטריוזיס?אני אציין שהכאבים הקשים הם רק ביום הראשון של המחזור ולאחר מכן הכאבים פוחתים בשאר החודש ב"ה אין כאבים כלל . האם כדאי לבדוק חלפנות לרופא נשים ? או שמספיק לקחת גלולות ואין צורך לבדוק כי זה התרופה שראיתי שמציעים למחלה הזו .אציין שאני בת 29 בריאה

27/03/2022 | 16:35 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, ממליצה לך לפנות להתייעצות עם רופא.ת נשים ולשרול אם כדאי להפנות למרפאת אנדומטריוזיס. נשמע שיתכן שכן. להתחיל גלולות זה נכון. לעשות בירור פוריות ולשקול שימור פוריות גם משמעותי לו יעלה כי סיכוי לאנדומטריוזיס וגם בכלל נוכח הגיל והתלונות. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון