שאלות לגבי מנופאוזה מוקדמת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

19/03/2022 | 20:06 | מאת: hello its me

שלום, לאחרונה אובחנתי סופית עם מנופאוזה מוקדמת בגיל 24 (לאחר שכבר בגיל 17 נתנה אבחנה כזו בעיקר על סמך פרופיל הורמונלי, אך נדחתה על ידי רופאים אחרים וכיום אושש באופן סופי). לאחר מספר פגישות אצל רופאים, נאמר לי שמאחר ואני לוקחת גלולות מגיל 17 ששומרות על רמת אסטרוגן תקינה, אני לא אמורה לחוות תסמינים של גיל המעבר. בכל זאת יש לי מספר שאלות כי גם לאחר שעות של קריאה יש כמה דברים שלא הצלחתי למצוא תשובה עליהם- ראשית- האם באמת כל עוד אני לוקחת גלולות אני לא "נחשבת" בגיל המעבר ולא חשופה לשום סיכונים? מה בעצם ההבדל ביני לבין אישה בגיל המעבר שלוקחת אסטרוגן? (שהבנתי שניתן להקלה על תסמיני גיל המעבר) ואם אני כן חשופה בכל זאת לסיכונים- מה הם? האם הגיוני שעלייה במשקל ושינוי בפיזור השומן בגוף כפי שיש בגיל המעבר ישפיע גם עליי? מציינת שכמובן אני במעקב אך תשובה לשאלות האלה טרם קיבלתי. תודה רבה ויום טוב!

19/03/2022 | 23:24 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום, אפשר להגיד שאת בגיל ההמעבר אבל כל עוד את מטופלת אז בעיות הקשורות בחוסר באסטרוגן פחות תקיפות עלייך. ההבדל בינך לבין אישה בגיל המעבר שלוקחת אסטרוגן זה שאת לוקחת אסטרוגן מלאכותי (זה מה שיש ברוב הגלולות למעט זואלי וקלייר). אני ממליץ לעבור לגלולות זואלי או קלייר (מכילות אסטרוגן טבעי) או לטיפול באסטרוגן של גיל המעבר כי בגלולות ההשפעה של האסטרוגן המלאכותי היא חזקה יותר ואין לך צורך בה (אין לך צורך למניעת הריון). שינויים במשקל ובפיזור השומן יכולים להשפיע עליך אך כל עוד את מטופלת אז פחות סביר שיהיו השפעות שכאלה. בהצלחה, דר' בילגורי

20/03/2022 | 07:05 | מאת: hello its me

תודה רבה מאוד על התשובה המפורטת! עזרת לי מאוד

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון