מחלת האנדומטריוזיס וכאבים חזקים

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/03/2022 | 19:45 | מאת: עדן

הי אני בת 29 . יש לי כאבי מחזור מאז ותמיד מאוד חזקים שכוללים הקאות כאבים בבטן תחתונה ןדימום כבד וקושי לתפקד . שמעתי על מחלת אנדומטריוזיס תמיד חשבתי שיש לי את זה כי לפי מה שקראתי יש לי חלק מהתסמינים אבל אף פעם לא אובחנתי .רציתי לדעת איך הרופא מאבחן ? האם עי בדיקת אולטרסאונד הרופא יכול לדעת אם יש אנדו .אני עשיתי לפני חודשיים אולטראסאונד בלי קשר לכאבי מחזור .אם ניתן לאבחן אנדו עי אולטרסאונד האם הרופאה היתה כבר אומרת לי לבד,? או שכדאי ללכת לרופא ולבדוק?? ומה הטיפול שניתן למחלה ??בבדיקה לפני חודשים של אנדומטריוזיס התגלה שיש לי ציסטות אבל זה דבר רגיל אצלי תמיד יש לי . בזמן האחרון הכאבים קצת נהיו פחות כואבים ממה שתמיד היו לי אבל יש מצבים של חודש שפתאום יש לי כאב שממש משבית אותי וכולל יציאות רבות הקאות וכאבים בבטן תחתונה קשים

16/03/2022 | 22:04 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום עדן, האבחנה באופן פורמלי נעשית בניתוח, אך כיום יש מומחי לאולטרה סאונד שיכולים לעשות אבחנה באולטרה סאונד בסבירות גבוהה (רופא נשים רגיל בד"כ אינו מסוגל לעשות אבחנה שכזאת באולטרה סאונד). את יכולה לבקש מהרופא שלך הפניה למרפאת אנדומטריוזיס בבי"ח או בקופ"ח (בחלק מהקופות יש מרפאות ייעודיות לזה). הטיפול הראשוני הוא גלולות, אך יש טיפולים נוספים. בהצלחה, דר' בילגורי

20/03/2022 | 12:08 | מאת: עדו

האם כדאי לבדוק ? או שלקחת גלולות ולא לבדוק? הרופאה רשמה לי מרשם לגלולות דיאנה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון