ריח רע מהנרתיק.

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

08/10/2011 | 14:25 | מאת: שני

אני בחורה בת 21,פעם אחת בחיי סבלתי מדלקת בשתן בגיל 17,ומאז לא חזר לי. לפני כארבעה חודשים,ימים ספורים לפני המחזור,החלה לי תופעה מוזרה. בעת קיום יחסי מין,הופיע ריח רע מהנרתיק,מאוד רע!!!. אני חייבת לציין שלעולם לא היה לי ריח חזק או חריף,ובטח שלא רע(כמו דג מת או משהו כזה נוראי),ואני כל הזמן שוטפת את עצמי בשטיפה אינטימית ויש לי מודעות מאוד גבוהה לגופי,ככה שהריח יצא רק כאשר קיימתי יחסי מין,לא על התחתונית או בזמן אחר.. מאז כל חודש ימים ספורים לפני המחזור אני נתקלת בבעיה הזאת. אני באמת לא יודעת מה לעשות,אני בדיכאון נוראי,ובן הזוג שלי מאוד נרתע מזה. בבקשה תעזרו לי!(אין לי גירודים או צריבה או הפרשות מוזרות.)

08/10/2011 | 14:58 | מאת: ד"ר בני פיינר

שלום שני, אחת הסיבות הנפוצות לריח רע מהנרתיק קשורה בשינוי באוכלוסיית החיידקים שבנרתיק ובהתרבות של חיידקים שאינם חלק מהפלורה (אוכלוסיית החיידקים הרגילה). במצב זה שינוי בריח בעקבות יחסי מין הינו שכיח ונובע מאינטראקציה בין סביבת הנרתיק לבין נוזל הזרע. בד"כ נלווית גם הפרשה אפרפרה חלקה ללא גרד. הטיפול הינו ע"י אנטיביוטיקה בצורת נרות או ג'ל לנרתיק (דלאצין, זידובל) או בצורת כדורים לבליעה (פלג'יל). התרופות הנ"ל מצריכות מרשם מרופא. בברכה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון