פסים פיברוטיים בשחלה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

26/02/2022 | 22:26 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! לפני כחודשיים אובחנתי כחולת דלקת כרונית בשלפוחית השתן, שלפוחית כאובה. עקב כך נדרשתי ע"י רופא אורולוג מטפל לבצע בדיקת MRI אגן קטן לסעיף שופכתי. יש לציין שלפני 3.4 שנים עברתי ניתוח לפרוסקופיה לאנדומטריוזיס שבו נכרת הרחם, טפולה שמאלית, וחצוצרה ימנית. להלן תוצאות הבדיקה: הרחם הוסר בשלמותו . השחלה השמאלית לא הודגמה . ספק שחלה ימנית בקיר האגן הלטרלי מצד זה בקוטר מרבי של 20 מ"מ . פסים פיברוטיים בודדים בשומן האגני משני הצדדים ,אין נוזל חופשי בצפק . לולאות המעי ברוחב תקין ללא עיבוי דופן חריג . לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות . שלפוחית השתן איננה מלאה. השופכה והנרתיק הודגמו ללא חריג . אני ממש מודאגת!!!! שאלותיי הם: 1. מה משמעות המושג "פסים פיברוטיים"???? 2. האם מדובר בממצא גידולי חשוד???? 3. מהו דרכי טיפול בממצא זה???? 3. הממצא הינו בגודל 2 ס"מ , האם מצריך טיפול דחוף???? בברכה מרובה, רינה

27/02/2022 | 00:07 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום רינה, אני לא יודע מה פירוש פסים פיברוטים. מדובר בממצא בשומן, את יכולה להפנות את השאלה לפורום של רדיולוגים. בכל מקרה לי זה לא נשמע משהו שאת צריכה לחשוש ממנו. תמשיכי בירור דרך הרופא שהפנה אותך לבדיקה, באחריותו לוודא את משמעות הממצאים. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון