הריון שלישי אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

23/02/2022 | 15:47 | מאת: אלין

שלום, עברתי 2 ניתוחים קיסריים אלקטיביים בגלל משקל עובר גדול בשניהם כיום בת 34, מעוניינת להיכנס להריון שלישי. מה עלי לבדוק לפני שנכנסת להריון שלישי? אילו בדיקות כדאי לעשות מראש? וגם מה הסיכונים בהריון שלישי אחרי קיסרי באחוזים וגם כמה הריונות קיסריים אפשר לעשות? כמה עושים לרוב? ומה ההפרש הכדאי בין הריון קיסרי אחד לשני? אני יודעת שיש צורך בשקיפות עורפית מגיל 35, אבל הכוונה זה אם אני נכנסת להריון בגיל 35 או יולדת בגיל 35? והאם זה נכון שקיום יחסי מין במועד הביוץ מביא לבן וסביב המועד לבת? אילו ויטמינים יש לקחת לפני ההריון ובמהלכו? מתי אמורים להתחיל לקחת ברזל באיזה שבוע ואיזה עוד ויטמינים? והאם אם יש חום באילו תרופות להורדת חום אני משתמשת בהריון? מותר בכל שבועות ההריון להשתמש? אם אני לוקחת תרופה בהריון והחום יורד ושוב חוזר זה מסכן את העובר? מאיזה חום לוקחים תרופה? תודה.

23/02/2022 | 22:27 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום אלין, מומלץ שתפני לרופא הנשים שלך לבדיקה גינקולוגית והפניה לבדיקות דם מסויימות שמומלץ לבצע לפני הריון, כולל עדכון סקר גנטי (עדכון בדיקות גנטיות ע"פ סל הבריאות). מומלץ להתחיל לקחת חומצה פולית ויוד כשלושה חודשים לפני ההריון (אפשר לקחת פרנטל שמכיל את שניהם ועוד ויטמינים וברזל). אין הגבלה למספר הניתוחים הקייסריים שאפשר לעבור, מומלץ לפחות שנה וחצי בין ניתוחים. מומלץ שקיפות עורפית בכל גיל, ודיקור מי שפיר מגיל 34. אין קשר מדעי בין מועד קיום היחסים ומין העובר, מותר לקחת אקמול להורדת חום, אין טמפ מסויימת שמעליה צריך לקחת, לפני התחושה הכללית. אם יש לך עוד שאלות, פשוט תפני לרופא הנשים שלך. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון