ביוץ קשה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

20/02/2022 | 15:35 | מאת: linoy

אשמח לדעתך בבקשה, אני בת 42, בריאה בדרך כלל, אוכלת בריא, מחזור סדיר פחות או יותר , מחזור מועט, דליל, יומיים שלושה גג, מגיע כל 28-32 ימים.. לפעמים מקדים ביומיים שלושה, ביוץ קשה כל פעם אני סובלת מסחרחורות ובחילות ותחושת ערפול שיוט כזו עדינה, לא מגיעה להקאות אבל בחילות קלות יש לי בזמני ביוץ בלבד, סחרחורות כל ביוץ, יכול להיות קשר להורמונים של הפוריות? אציין שעשיתי פרופיל הורמונלי לא בזמן מחזור וה-FSH היה 26 (לא בזמן מחזור), שאר הבדיקות הכל תקין ב"ה, יכול להיות שאני מתקרבת לגיל מעבר בגיל 42? אשמח לדעתך תודה רבה לך

21/02/2022 | 21:31 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום לינוי, FSH לא בזמן מחזור הינו חסר משמעות, לא ניתן להגיד אם את מתקרבת לגיל המעבר. כאבי ביוץ יכולים להיות מוקלים באמצעות משככי כאבים או תרופות לביטול הביוץ (לדוגמא גלולות/מדבקות/טבעת נרתיקית). פרופיל הורמונלי מבצעים ביום 2-4 לוסת. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון