חיסון פפילומה לאחר חיסון קודם

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

04/02/2022 | 14:15 | מאת: אוסי

שלום, קיבלתי 3 מנות של חיסון הפפילומה המגן מפני 4 זנים לפני כעשר שנים בעת שירותי הצבאי. כעת רופאת הנשים שלי המליצה לי לקבל 3 מנות של החיסון "המשופר" אשר מגן מפני זנים נוספים. אני מאד מאד מתלבטת.חוששת מעוררות יתר של מערכת החיסון או כל השפעה שלילית אפשרית אחרת. האם כדאי לקבל את החיסון במצב זה?

05/02/2022 | 23:49 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום אוסי, אין כל חשש מקבלת 3 מנות של החיסון החדש. היות ועברו כבר 10 שנים מהחיסון הקודם (ככל הנראה מגן עד 15 שנים) ובחיסון החדש יש הגנה מפני עוד 5 זנים, אני ממליץ לך להתחסן. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון