פולידין טבליות וגינליות - עזרה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

04/02/2022 | 02:42 | מאת: מיי

שלום, לפני יומים הייתי אצל רופא נשים בשביל בדיקה שגרתית ובגלל שבסוף מאי משום מה דיממתי במגע מיני בהחדרת אצבעות, ואז בתחילת יוני הייתי עם מישהו ודיממתי שוב, אף על פי שאני לא במחזור. חשבתי אולי פצעו אותי בהחדרת אצבעות ויש פצע פתוח או בגלל שחיברתי את הגלולות (דיאנה) אז לא יחסתי לזה חשיבות.. עשיתי בדיקות דם ושתן למחלות מין ביולי והכל יצא תקין ומאז לא הייתי פעילה מינית. עשיתי פאפ ב2019 יצא תקין. ועכשיו שעשיתי פאפ הרופא אמר שאיך שהוא נגע עם הפאפ בצוואר הרחם התחלתי לדמם. ז״א שכבר יותר מחצי שנה יש לי את התופעה הזו, יש לציין שזה לא קרה לי מעולם בעבר והייתי רק עם 2 פרטנרים לפני שזה קרה לי לראשונה בהחדרת אצבעות ודאגתי לבצע בדיקות מין תמיד. הרופא אמר שנחכה לתשובות של הפאפ ואמר שכנראה יש לי דלקת ונתן לי פולידין ל12 ימים, עכשיו יש לי כמה שאלות בנוגע לטיפול.. 1.) כשאני מכניסה את הטבלית עם המוליך ממש קשה לי להכניס משום מה וזה שורף מאד.. וכואב והשריפה נמשכת עד שעה + ומתפוגגת לאט לאט.. (מעבר לשעה ) והשתן שורף גם וגם לפעמים יש הרגשה של בריחת שתן קטנה שורפת ממש כמו בדלקת בשתן. ומורגש שיש משהו בפנים אשר שורף (באמצע הלילה בערך - כמה שעות אחרי ובבוקר כבר לא מורגש הכאבים וזה נרגע , אבל כן יש חוסר מיניות מוחלט כאלו זה מדכא את זה). האם זה לגיטמי כל זה? 2.) יש לי הפרשות מוזרות טיפה לאחר השימוש בפולדין - מין הפרשה אפילו טיפה ירקרקה וזה מוצקי יחסית ( אחרי הנוזלים החומים בבוקר, בערב של אחרי החדרת הפולדין בערך 17 שעות אחרי הופיע לי ההפרשות המוצקי טיפה ירקרק) האם זה לגיטמי? 3.) עד כמה צריך להכניס את הטבלית? המוליך ממש ארוך יחסית ורציתי לדעת אם אפשר עד חצי/שליש מהמוליך או חיייב להכניס עד הסוף? 4.) האם אחרי 12 ימים זה אמור לעבור? והשריפה זה בעצם כי זה עובד? יש לציין שזה הכדור השני שלי היום ואני בת 26. תודה רבה על ההקשבה ואשמח למתן תשובות ולעזרתכם בנושא..

04/02/2022 | 09:09 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מאי, עירבבת פה הרבה עניינים שלא קשורים אחד עם השני, דימומים לאחר יחסים, מחלות מין, דלקת בנרתיק. קצת קשה להבין את כל הסיפור. 1) אם קשה לך להכניס את המוליך, מציע לפנות לרופא להחלפה של הטיפול. 2) הגיונית הפרשות חריגות לאחר שימוש בפולידין. 3) צריך להכניס עד הסוף. 4) אמור לעבוד לאחר 12 ימים, השריפה לא אומרת בוודאות שזה עובד. בהצלחה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון