כאבים בגלל שימוש בטבעת

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

02/02/2022 | 15:16 | מאת: ריטה

שלום רב, אני משתמשת בטבעת נובורינג כבר הרבה שנים, עם הפסקה של שנה וחצי בערך לאור הריון ולידה. לאחרונה ב-3 חודשים אחרונים יש לי תופעה מאוד מוזרה. בזמן המחזור ואחריו, יש לי כאבים באגן בנרתיק בבטן תחתונה שבאים והולכים, מתגברים ומתמתנים וככה לאורך שבוע בערך ולפעמים יותר. היו לי גם תסמינים של דלקת בשתן ואפילו בחודשיים האחרונים עשיתי בדיקה שהראתה שאין לי דלקת ועדיין בהשתמשתי באנטיביוטיקה פעמיים ועם סדורל וזה עזר לתסמינים על אף שתרבית יצאה שלילית. חודש שעבר אף עשיתי אולטרסאונד בטן תחתונה וכליות ויצא תקין. בדיקה גניקולוגית תקינה. אני חושבת שהסיבה לכאבים קשורה איכשהו לטבעת כי הכאבים מתחילים בזמן מחזור וחודש שעבר לא הכנסתי אותה בזמן בגלל הכאבים ואחרי שבועיים שהכנסתי הכאבים נפסקו והחודש זה לא המצב, הכנסתי טבעת יום א האחרון ועדיין יש לי באבים. רופא נשים רשם איבופרופן למשך 14 ימים. אני רוצה להפסיק להשתמש בטבעת ובכלל בהורמונים מכל הסוגים כי אני חושבת שזה קשור לזה אולי הגוף שלי רווי הורמונים כי משתמשת מגיל 16. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים האלה? תסמינים של דלקת בשתן עם כאבים בזמן מתן שתן, כאבי אגן, כאבי נקתיק בטן תחתונה מידי פעם. אם אפסיק עכשיו שימוש לגמריי מתי לצפותשזה יעבור? לכאורה אין לזה כל סיבה בבדיקות הרפואיות. תודה

04/02/2022 | 09:04 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום ריטה, יכול להיות שהוסת היא הבעיה ולא הטבעות עצמן. מציע לנסות חודשיים ללא הטבעות ולראות איך תרגישי בזמן הוסת אז. אם עדיין יהיו כאבים בזמן הוסת, ניתן לנסות להשתמש בטבעות ברצף, ללא הפסקה של שבוע בין טבעת לטבעת, ואז רוב הסיכויים שלא יהיו לך וסתות וכאבים. לא רואה סיבה לקחת אנטיביוטיקה לדלקת בשתן אם אין דלקת בשתן. כנראה הזמן ריפא את הכאבים ולא האנטיביוטיקה. במקביל את יכולה לבקש מהרופא שלך הפניה למרפאת אנדומטריוזיס, יכול להיות ששם יימצאו את הבעיה. תרגישי טוב. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון