דלקת אגן.

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

31/01/2022 | 17:45 | מאת: גלי

היי, יצא לי לשמוע על דלקת האגן שנגרמת מתוצאה של ריבוי פרטנרים מיניים. לא כל כך ברור לי, האם זה משהו שנדבקים בו מהפרטנר? האם זו מחלה המחייבת אשפוז? זה נחשב כמחלת מין? ואיך אפשר להימנע מהידבקות בדבר הזה?  כמה פרטנרים נחשבים הרבה כדי להידבק בדבר הזה? האם זה יכול לעבור במין אוראלי? תודה וסליחה על כל השאלות 🙏

01/02/2022 | 12:02 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום גלי, דלקת אגן נגרמת ממחלות מין ומחיידקים שעולים מהנרתיק לאגן (דרך הרחם). כלומר, זה יכול להיות מחיידקים מפרטנר ויכול להיות מחיידקים שחיים אצלך בנרתיק. דלקת אגנית מתבטאת בכאבי בטן, הפרשות נרתיקיות חריגות ולעיתים חום. אם לא היו לך את תסמינים אלו, כנראה שלא הייתה לך דלקת אגנית. בדרך כלל אין צורך באשפוז אלא רק בטיפול אנטיביוטי ומשככי כאבים. אין מספר מסויים שמגדיר ריבוי פרטנרים. כל עוד משתמשים בקונדום הסיכון לדלקת אגנית יורד. תיאורטית יש סיכון לדלקת אגנית גם לאחר מין אוראלי. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון